S Pole Dance Pula

Naša udruga S Pole Dance (ili točnije “Tanac na Kolac”) prva je aktivna udruga u Puli za promociju sportskog plesa na šipci koja uspješno djeluje od 2012 g.

Prvih godina smo bili smješteni na Mornaru (Valsaline), gdje smo održavali treninge u sklopu dvorane na Mornaru. 2014 godine uzeli smo u najam prostor Doma Braće Ribara kojeg je bilo potrebno dodatno urediti kako bi izgledao ovako kako izgleda danas. Sada u našoj dvorani posjedujemo šest statično – rotacijskih šipki koje osiguravaju da svi naši članovi mogu tokom treninga raditi na šipci. Osim šipki, dvorana ima i niz dodatne sportske opreme poput aerial hoopa, hammocka, traka i guma za vježbanje, yoga kocki, utega i ostalog.

Naši treninzi se sastoje od zagrijavanja i istezanja te rada na šipci. Istezanje i zagrijavanje su kombinacija yoge i pilatesa kod kojeg koristimo neke od navedenih dodataka, a kojeg naši treneri svaki trening mijenjaju kako bi treninzi bili učinkovitiji i zabavniji našim polaznicima.

Sam ples na šipci dijelimo na tri stupnja; početni, srednji i napredni, a razlike su vidljive u elementima koji definiraju svaki stupanj. Kontinuiranim vježbanjem stječe se snaga, fleksibilnost i izdržljivost, te stupanj treniranja ovisi o vama samima. Tim naših dragih trenera pristupa svakom pojedincu zasebno prema njegovim mogućnostima i željama kako bi ih motivirao za daljnje učenje elemenata i spajanje u ples.

Ako Vam sve navedeno zvuči primamljive i želite nam se pridružiti – kontaktirajte nas!